• Ostoskorisi on tyhjä

TIK’ALERT ®

Itse tehtävä borreliatesti
Tunnistaa punkinpureman aiheuttaman borrelia-infektion varhaisessa vaiheessa verinäytteestä

YLEISTÄ

Punkit eli puutiaiset ovat puustossa ja aluskasvillisuudessa elä­viä hyönteisiä, jotka elävät leudon ilmaston alueella. Puutiai­nen voi saada Borrelia-bakteeritartunnan ja välittää sen edel­leen ihmiseen (välitysriski 1-2 %) purtuaan ihmistä käteen, jalkaan tai mihin vain kohtaan, mitä ei ole vaatteilla suojattu. Borrelia-bakteerit vaikuttavat keskushermostoon ja voivat johtaa vakaviin neurologisiin häiriöihin. Infektio voi aiheuttaa myös iho-oireita ja niveltulehdusta. Purema-alue voi alkaa punottaa tai tulehtua 3-10 vrk kuluessa pureman jälkeen tai jopa useiden viikkojen kuluttua. Tulehdukseen voi liittyä lämmön nousua.

Tartunnan tapahduttua kehon immuunijärjestelmä reagoi siihen muodostamalla Borrelia-bakteeria vastaan suunnattua vasta-ainetta. Tietynlaisia vasta-aineita (IgM: M-immunoglobuliinit) voidaan havaita veressä 2-4 viikkoa tartunnan jälkeen.

TIK’ALERT®-testi tunnistaa juuri näitä vasta-aineita ja siten myös tuore Borrelia-bakteeritartunta voidaan havaita 2-4 viikon kuluttua oletetusta punkinpuremasta. Tällöin infektio voidaan vielä hoitaa antibiooteilla.

TUOTTEEN ESITTELY

Pakkaus sisältää testin tekemiseen tarvittavat välineet:

- 1 sinetöity foliopussi, joka sisältää:
1 testilaitteen, 1 muovisen pipetin ja 1 kosteudenpoistajan
.

Avaa foliopussi vasta, kun olet valmis testin tekemiseen.

Kosteudenpoistajapussukkaa ei käytetä mihinkään.

- 1 steriili lansetti (kirurginveitsi) verinäytteen ottamiseen.

- 1 tippapullo, joka sisältää 1 ml laimenninta.

- 1ohjelehtinen.

Pakkauksessa ei toimiteta seuraavia tarvikkeita: pumpulitupsu ja desinfiointiaine.